Om oss

 

Firmaet O. Væring, som ble etablert i 1868, er et av Europas eldste fotoarkiver og har en sentral betydning fotohistorisk og kulturhistorisk. Arkivet som inneholder motiver av norsk og utenlandsk kunst og eldre fotografier fra Oslo og omegn er unikt og bevaringsverdig. Vårt mål er å inspirere deg - og gjennom vår nettside gir vi deg en brukervennlig tilgang til O. Væring sitt fotoarkiv.  Et verktøy for å skape en kreativ vei til gode og varierte illustrasjonsbilder til bruk i bøker, læreverk, kunstkataloger, tidsskrift, programmer, magasiner, kalendere, postkort, dagspresse, kunsttrykk og andre prosjekter. 

 

O. Væring er et familiedrevet firma og drives i dag som et rent bildebyrå.  Fotosamlingen er ivaretatt av Ingrid Petersson Nørstenæs, datter av fotograf Per Petersson. Samlingen inneholder 30.000 digitaliserte foto som er publisert gjennom vår nettside og over 100.000 unike negativer arkivert i vårt fotoarkiv, eldre glassplater, sort/hvit negativer og fargepositiver. O. Væring sluttet å avfotografere og dokumentere kunstverk tidlig på 2000-tallet og grunnlaget for driften er i dag basert på utleie av arkivets digitale fotomateriale. Våre bilder er i bruk av forlag, museum og private aktører både i inn og utland. 

Da bildene er digitalisert fra original materiale som fargepositiver, sort/hvit negativer og glassplater vil den tidkrevende bildebehandlingen først gjøres ved bestilling og daglig publisering på sosiale medier. Dette betyr at flere av bildene som er publisert på vår nettside ikke er ferdig bildebehandlet og vil fremstå lysere og renere etter behandling. 

 Om ditt firma ønsker inngå avtale om fast prisliste ved bruk av bilder ta kontakt med meg på e-post eller telefon. 

 

   

"Vi er stolte over å få være en del av O. Væring og vi vil fortsette arbeidet med å publisere nye bilder fra vårt arkiv slik at vi stadig kan gi deg nytt materiale gjennom dine søk"