Om oss

 

Firmaet O. Væring, som ble etablert i 1863, har en sentral betydning fotohistorisk og kulturhistorisk. Arkivet som inneholder historiske motiver av norsk og utenlandsk kunst, samt portretter over norske kulturpersonligheter er unikt og svært bevaringsverdig. Samlingen har en viktig kulturformidlende funksjon. 

 

Gjennom vår nettside gir vi deg en effektiv og brukervennlig tilgang til O. Væring sin bildebase slik at du enkelt kan bruke våre bilder i din kommunikasjon, både i det norske og det utenlandske markedet.  

O. Væring er i dag et familiedrevet firma og drives i dag som et rent bildebyrå over norsk kunst. Fotosamlingen er ivaretatt av Ingrid Petersson Nørstenæs, datter av fotograf Per Petersson. Samlingen inneholder over 25.000 digitaliserte foto som er publisert gjennom vår nettside og over 100.000 unike negativer arkivert i vårt fotoarkiv, eldre glassplater, sort/hvit negativer, fargenegativer og fargepositiver. O. Væring sluttet å avfotografere og dokumentere kunstverk i 2005 og grunnlaget for driften er i dag basert på utleie av fotomateriale. Våre bilder er i daglig bruk av forlag, museum og private aktører både i inn og utland. Gjennom vår nettside hjelper vi våre kunder å finne det rette motivet og på den måten får vi gitt våre kunder over hele verden det fotografiske materiale de har behov for. 

Da bildene er digitalisert fra original materiale som fargepositiver, sort/hvit negativer og glassplater vil den tidkrevende bildebehandlingen først gjøres ved bestilling og daglig publisering på sosiale medier. Dette betyr at flere av bildene som er publisert på vår nettside ikke er ferdig bildebehandlet og vil fremstå lyserer og renere etter behandling. 

Vi er stolte over å få være endel av O. Væring og vi vil fortsette arbeidet med å beskytte arkivet på best mulig måte. Vårt mål er å inspirere deg - og gi deg de beste verktøy for å skape en kreativ og enkel vei til gode og varierte illustrasjonsbiler til bruk i bøker, magasiner, plakater, kalendere, postkort, dagspresse, kunsttrykk og andre prosjekter. Og vil vil fortsette arbeidet med å pulisere nye bilder fra vårt arkiv slik at vi stadig kan gi deg nytt materiale gjennom dine søk.  

   

Foto © O. Væring