Ingrid Petersson Nørstenæs - min O. Væring historie

Gjennom min historie har jeg bevart og videreutviklet arven og familiefirmaet etter min fotograf far Per Petersson. 

foto © O. Væring/ Jørgen Nørstenæs

I flere år bar jeg på drømmen om å være en del av driften i kunstarkivet O. Væring og da jeg endelig fikk muligheten til å gå inn som daglig leder i 2004 slapp jeg regelrett alt jeg hadde i hendene og hoppet uten å se meg tilbake. Fast jobb og trygg inntekt var en saga blott. 

Skjønte underveis at det å drive på "gamle" måten ikke var noe for meg da tilgangen på fotomaterialet var både tidkrevende og lite effektiv. Og ikke er jeg fotograf. Jeg drømte om det å skape min egen vei. Ha min personlige signatur på materialet.

I Norge hadde noen få aktører i bilde-bransjen etablert seg på nett. Og tanken om å utvikle min egen nettside hvor jeg kunne publisere alle avfotograferingene til O. Væring ble født.

Via en bekjent i bransjen (Eli Berge)  var jeg så heldig å få kontakt med et firma som kunne hjelpe meg og gjennom å satse min egenkapital kom jeg på nett i 2004. Kjøpte utstyr og satte i gang prosessen med å digitalisere fotomaterialet. Øvelse gjør mester og 12 år senere hadde jeg digitalisert inn 25.000 bilder. Og det valget jeg tok om endring av kurs skapte en stegvis positiv drift som la grunnlaget for at vi finnes i dag.

O. Væring er en del av min identitet og jobben jeg gjør er meget verdifull for meg. Min pågående drøm er å sikre alt materialet digitalt for ettertiden men også være under utvikling slik at du som stadig er på jakt etter nye illustrasjonsbilder enkelt kan finne dette gjennom O. Væring.

Jeg samarbeider også med utenlandske aktører og på den måten får vi muligheten til å "spre" O. Væring materialet over hele verden. 

 

 Kunst setter spor